Pubers

De puberteit is een bijzondere fase van ieder kind en zijn ouders. In deze ontwikkelingsfase krijgen zowel ouders als puber te maken met veel veranderingen. Als puber kan je je tijdens deze veranderingen erg onzeker voelen. Maar ook als ouder vraag je jezelf af of je het goed aanpakt en of bepaald gedrag van je puber gezond is of niet. Als je kind in de fase van de puberteit zit kan dit thuis voor veel conflicten zorgen. Je kind kan zich onzeker voelen, niet graag naar school willen, spijbelen of voelt zich onbegrepen. Pubers kunnen zich boos, verdrietig en alleen voelen.

Ik kan jou of jouw gezin coachen in deze leuke maar soms ook lastige fase. Afhankelijk van de hulpvraag coach ik de puber in combinatie met de ouders. We gaan kijken wat uw zoon of dochter nodig heeft om zich goed te voelen, goed te kunnen functioneren en wat u nodig heeft.
Soms zou je als puber meer zelfvertrouwen willen hebben, je wilt leren om meer voor jezelf op te komen. Met al deze wensen kun je bij Marinka, gezinscoach terecht.

Je bent als ouder altijd nauw betrokken bij de begeleiding die ik jouw zoon of dochter bied. Soms kan het nodig zijn om het hele gezin bij de coaching te betrekken.